O arhivă constituită din douăzeci și cinci de imagini, în mare parte realizate de fotografi amatori, surprinde viața cotidiană din România de la Al Doilea Război Mondial, până la căderea comunismului din 1989.
România: de la fascism la libertate

21
Un magazin universal din București, surpsins în anul 1986. În perioada în care a fost făcută fotografia, Ceaușescu și Securitatea au impus raționalizarea hranei și a energiei termice.

22
O piață de fructe din București (1986). În afara capitalei, oamenilor le era impusă o limită de a cumpăra maximum cinci ouă, jumătate de kilogram de zahăr și jumătate de litru de ulei în fiecare lună. Cetățenii puteau consuma o jumătate de pâine pe zi și până la șase kilograme de carne roșie anual.

23
Un bărbat doarme în afara unei fabrici. Pe pancarta de pe clădire scrie „Trăiască patria noastră liberă și independentă - Republica Socialistă România”.

24
Locuitorii Timișoarei blochează o șosea din oraș, în data de 16 decembrie 1989, momentul de începere a Revoluției Române.

25
O echipă de televiziune se pregătește de transmisiune în Timișoara, în timpul revoluției. După ce Securitatea a ucis mai mulți protestatari, o amplă manifestare se naște și la București, în urma căreia regimul comunist este înlăturat. Nicolae și Elena Ceaușescu au fost executați în 25 decembrie 1989.