Bucureștenii au ocupat încă din prima zi, 24 aprilie, toate locurile disponibile pentru lunile aprilie și mai în vederea obținerii unei cărți de identitate electronice. Noul buletin poate ține loc de pașaport în Uniunea Europeană și, cât de curând, și de card de sănătate.
Creșterea bugetului total al programului și acordarea unui avans de 50% din cei maxim 50.000 de euro care pot fi obținuți de 7.500 de tineri antreprenori, precum și prioritizarea unor domenii precum procesarea alimentelor sau tehnologia se numără printre nouătățile Start-Up Nation 2025.
Copiii care învață de mici să mănânce fructe și legume și să facă mișcare vor fi adulți sănătoși. Așa poate fi rezumată noua materie pe care o vor învăța elevii din clasa pregătitoare și primele două clase primare, începând cu anul școlar viitor, la ora de educație nutrițională.
Dobânzile băncilor pentru creditele imobiliare au ajuns la valori sub 5%. E avantajos să faci acum un credit imobiliar în condițiile unor posibile turbulențe economice globale? Brokerul imobiliar Dragoș Vîlceanu explică la #10întrebări ce înseamnă ieftinirea recentă a creditelor ipotecare.
Există vreo influență „IRL” (în viața reală) a modului în care adolescenții români comunică pe rețelele sociale? Serialul britanic Adolescence e în această perioadă printre cele mai vizionate de români. Nu e de mirare. Subiectul este la fel de actual și în România.
Micile plăceri zilnice, de la o ciocolată sau o cafea de brand la mâncatul la restaurant, pot cântări mai mult decât a-i crede în bugetul lunar. Pot rivaliza chiar cu banii dați pe hrană sau pe nevoile de bază, spune educatorul financiar Anamaria Ciuhuță la #10întrebări.
Febra aftoasă, o boală care afectează în principal vacile, porcii și oile, a fost depistată, în ianuarie, în Germania și recent în Ungaria. Boala a dus la restricții de importuri de animale vii, de carne și de lactate în România.
Informația vine de peste tot. Și este peste tot: pe rețelele sociale folosite de milioane de oameni, la televizor și pe diferite site-uri. Însă din totalitatea informațiilor cărora suntem expuși, ce este adevărat și ce nu este adevărat? Cât la sută din ce vedem este dezinformare?
Încarcă mai mult